Masterclass

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober geven 3 musici van het CAROUSEL Chamber Music Ensemble masterclasses klarinet, viool en contrabas aan veelbelovende studenten. 1K cycling geeft 15 toeschouwers de unieke kans om zo’n masterclass mee te maken vanop de eerste rij.

Een onvergetelijke “kijk achter de schermen” van toptalent in wording!

De masterclasses met beperkt publiek gaan door in het stemmige kader van La Corderie in Hamme, een historische directeurswoning uit 1885, gerenoveerd tot een stijlvolle 4-sterren Bed & Breakfast.

La Corderie patio

Praktische info

 • Vrijdag 2 oktober: 14-21 uur
  Zaterdag 3 oktober: 9-18 uur
 • Locatie: La Corderie (Bed & Breakfast): Hoogstraat 23, 9220 Hamme
 • Actieve deelname voor musici: 85 euro per masterclass van 45 minuten – schema zie hieronder
 • Aanmeldingen voor klarinettisten, violisten en contrabassisten (conservatoriumstudenten en hogere graad muziekacademie) via ensemblecarousel@gmail.com
 • Veiligheidsmaatregelen Corona:
  • Maximum 15 toeschouwers
  • 1,5 meter afstand is gegarandeerd.
  • Mondmaskers zijn verplicht en handgel zal voorzien worden

Reservatie

Elke masterclass gaat door voor een beperkt publiek (max. 15 personen), uiteraard op een corona veilige manier.

Reserveer uw exclusief zitje

Annelien Van Wauwe

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe is één van de boeiendste en origineelste klarinettistes van haar generatie. Met haar expressieve, lyrische en eerlijke uitvoeringen weet ze haar publiek te betoveren.

Zij was BBC Radio 3 New Generation Artist en won talrijke internationale wedstrijden. Haar overwinning op de ARD Internationale Muziekwedstrijd in München in 2012 was een beslissende stap naar internationale erkenning. In 2018 won Annelien de Borletti-Buitoni Trust Award.

Annelien is regelmatig te gast als soliste bij gerenommeerde symfonische orkesten en festivals. In 2017 maakte Annelien haar debuut tijdens de BBC Proms in Cadogan Hall en in 2018 filmde BBC4 haar uitvoering van het klarinetconcerto van Mozart met het BBC Scottish Symphony Orchestra o.l.v. dirigent Thomas Dausgaard tijdens de BBC Prom in de Royal Albert Hall.

Annelien is mede-oprichtster van het Brusselse kamermuziekensemble CAROUSEL, dat in 2018 ontstond. Het ensemble bestaat uit elf uitzonderlijke internationale musici. Zij brengen zowel bestaande als nieuwe kamermuziek op het hoogste niveau.

Zij geeft regelmatig masterclasses en is hoofddocente klarinet aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Musical Arts Madrid.

In 2020 won Annelien met haar album ‘belle époque’ (Pentatone) ‘de Oscar van de klassieke muziek’: de gerenommeerde Duitse Opus Klassik prijs.

Vrijdag 2 oktober: Annelien Van Wauwe (klarinet)
14.00-14.45
15.00-15.45 (Violeta Cortés Osorio, vierde graad kunsthumaniora – C.M. von Weber: Gran duo concertant )
16.00-16.45 (Emmy Durnez, Mozart, Wolfgang Amadeus – Concerto voor klarinet in A Majeur, KV 622, Allegro)
17.00-17.45 (Gwendolien Coenen, academie specialisatiegraad S2, R. Schumann: Fantasiestücke Op. 73)
19.00-19.45 (Birgit Debrabandere, H3 specialisatie academie (volwassene) – B. Martinu: Sonatina)
20.00-20.45

Bezoek de website Reserveer uw exclusief zitje

Nicolas Dupont

Met meer dan 80 concerten per jaar is Nicolas Dupont één van de meest actieve en veelgevraagde jonge musici van zijn generatie.

Als lid van het Kugoni Trio, het Malibran Kwartet, het Duo Andaluza, het Argenta Trio, het Urban Piano Quartet creëerde hij reeds een zestigtal werken in nauwe samenwerking met componisten, nam hij een tiental cd’s op en maakte hij opnames voor Belgische, Engelse, Italiaanse, Zwitserse en Nederlandse radio en televisie.

Hij was te gast in belangrijke Europese zalen als Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields (UK), het Paleis voor Schone Kunsten, Flagey, AMUZ, deSingel en het Concertgebouw van Brugge (BE), in het gezelschap van o.a. Yuzuko Horigome, Máté Szűcs, Mihaela Martin, Bruno Philippe, Pascal Moragues, Roeland Hendrikx, Frans Helmerson, Liebrecht Vanbeckevoort en Michel Béroff.

Nicolas is een voormalig lid van het Brussels Chamber Orchestra en het English Chamber Orchestra en leid nu het Young European String Camerata. Deze kamerorkesten brachten hem reeds in zalen als de Liszt Academy in Budapest, het Musikverein van Wenen, the Barbican in Londen,… en in de Verenigde Staten. Hij werd reeds als concertmeester uitgenodigd bij Symfonieorkest Vlaanderen, Antwerp Symphony Orchestra, Symfonia Assai, Royal Academy of Music Orchestra… onder leiding van dirigenten als Trevor Pinnock, Krzystof Penderecki, Patrick Davin, Michel Tabachnik, Dirk Vermeulen en Peter Csaba.

Nicolas Dupont studeerde achtereenvolgens bij Dejan Mijajev, Yuzuko Horigome (Koninklijk Conservatorium van Brussel), Itamar Golan (kamermuziek, CNSM van Parijs) en Rodney Friend (Royal Academy of Music, Londen). Daarnaast kreeg hij herhaaldelijk advies van Mihaela Martin en Zakhar Bron en volgde hij masterclasses bij Maxim Vengerov, Ana Chumachenco, Pierre Amoyal, Bruno Canino, Walter Boeykens, Paul Badura-Skoda en bij kwartetten als Talich, Danel, Fine Arts, Ebène en Alban Berg.

Gepassioneerd door het onderwijs, en nadat hij twee jaar lang gastdocent viool was aan het Londense King’s College, is Nicolas voortaan assistent van Mvr Yuzuko Horigome aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Zaterdag 3 oktober: Nicolas Dupont (viool)
14.00-14.45
15.00-15.45
16.00-16.45
17.00-17.45

Bezoek de website Reserveer uw exclusief zitje

Nicolas Dupont foto
Wies De Bouvé foto

Wies De Boevé

Als winnaar van maar liefst zeven nationale en internationale wedstrijden is Wies de Boevé een van de meest succesvolle contrabassisten van zijn generatie. In 2015 won hij de prestigieuze Deutscher Musikwettbewerb, en werd daarmee de enigste contrabassist die deze eer te beurt viel in de meer dan 40-jarige geschiedenis van deze wedstrijd. Een jaar later won hij bij de ARD-wedstrijd in München zowel de eerste prijs als de publieksprijs en in 2017 bekroonde hij zijn wedstrijdparcours met de eerste prijs bij de Bottesini-wedstrijd in het Italiaanse Crema.

Hij is co-solocontrabassist in het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en werkt zo samen met nagenoeg alle grote muziekpersoonlijkheden. Daarnaast speelt hij ook regelmatig met andere toporkesten zoals de Berliner Philharmoniker, de Wiener Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam en het London Symphony Orchestra.

Wies houdt ervan de contrabas in al zijn facetten te tonen en ook de vaak onbekende, solistische muziek voor dit instrument op het podium te brengen. Zo speelde hij recitals doorheen gans Europa, nam hij twee CD´s op en concerteerde met onder meer het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks München, het Konzerthausorchester Berlin en het Münchner Kammerorchester. Zijn passie voor kamermuziek bracht hem samen met musici als Isabelle Faust, Lorenzo Coppola, Reinhold Friedrich, Bruno Giuranna, Christophe Coin, Pascal Moraguès en Christian Poltéra.

Wies de Boevé is hoofddocent contrabas aan de Zürcher Hochschule der Künste. Hij gaf oa. masterclasses aan de conservatoria van Parijs, London, Amsterdam en Madrid en is sinds 2013 coach bij het European Union Youth Orchestra.

Zaterdag 3 oktober: Wies De Bouvé (contrabas)
9.00-9.45
10.00-10.45
11.00-11.45
12.00-12.45

Bezoek de website Reserveer uw exclusief zitje