Champagne

Chardonnet Champagne staat qua prijs-kwaliteit mee aan de Top!

Het is een klein familiaal domein gelegen in Avize, het hartje van de Côte des Blancs.

Lionel Chardonnet is al de 3e generatie die de familiale exploitatie voortzet, samen met zijn vrouw Valérie. Zij bewerken in totaal 6 ha en maken zowel traditionele als Blanc de Blancs Champagnes.

Wij hebben voor u de Blanc de Blancs geselecteerd.  Die wordt zo genoemd omdat deze Champagne volledig gemaakt is uit de Chardonnay druif, voor 100 % afkomstig uit de eigen grand cru wijngaarden in Avize.

De druiven worden manueel geplukt en na de vinificatie rust de Champagne meer dan 3 jaar in de eigen diepe kelders.  Een Champagne moet wettelijk slechts 18 maand rijpen.  Een langere rijping geeft hem meer evenwicht en complexiteit.

In het glas krijg je een stevig parelende Champagne met een neus van fruit, een beetje citrus en bloemetjes.  Ook in de smaak vinden we dat fruit terug.  Een frisse en droge Champagne, heel elegant en met een mooie afdronk.

Een subtiele Champagne die vooral als aperitief geschonken wordt, maar ook bij crustacés en vis genoten kan worden.

Lekkere, écht lekkere bruisende Champagne !

Bestel champagne

Prijs: € 140/karton (6 flessen)
Gratis levering in een straal van 15km rond Hamme – Grembergen – Waasmunster (Oost-Vlaanderen), Vlamertinge (West-Vlaanderen) en Kapellen (Antwerpen)

Stuur een mail naar 1kcycling2.0@gmail.com met vermelding van onderstaande gegevens:

  • Naam besteller
  • Leveringsadres besteller
  • Aantal kartonnen te bestellen

Betaling te gebeuren naar onderstaande rekeningnummer:
1K Cycling 2.0
BE84 0689 3492 8059

Fles champagne foto