Cloostermans Classix logo

Carousel Chamber Music Ensemble

met Annelien van Wauwe, Samuel Nemtanu,
Oana Zamfir-Cocea en Mihai Cocea

Let’s Dance
Zondag 10 december 2023 om 11.00 uur.

CC Jan Tervaert – Kaaiplein 34, 9220 Hamme

Info en tickets (€25) via CC Jan Tervaert
ticket@jantervaert.be  www.jantervaert.be of via 052/48.09.48

Praktische info

  • Zaterdag 26 november om 20U
  • Waar? CC Jan Tervaert
  • Ticketprijs: 25 euro (glas champagne inbegrepen)
  • Reserveringen enkel via CC Jan Tervaert: Kaaiplein 34, 9220 Hamme. 052 48 09 48

Reserveer uw tickets

Programmatie

IMPRESSIONS
CAROUSEL Chamber Music Ensemble
Claude Debussy (1862-1918) Prélude à l’après-midi d’un faune (1891-1894)
Claude Debussy (1862-1918) Sonate pour flûte, alto et harpe
I. Pastorale. Lento, dolce rubato
II. Interlude. Tempo di minuetto
III. Final. Allegro moderato ma risoluto

Claude Debussy (1862-1918) Danse sacrée et profane (1904)
Maurice Ravel (1875-1937) Introduction et allegro (1905)
Claude Debussy (1862-1918) Première rhapsodie (1909-1910)

IMPRESSIONS (SEPTET)

Annelien Van Wauwe, klarinet
Jill Jeschek, fluit
Alexandra Soumm, viool
Nicolas Dupont, viool
Mihai Cocea, altviool
Louis Rodde, cello
Agnès Clément, harp

Annelien foto

Annelien Van Wauwe, klarinet

“Her playing has
abundant warmth and
lyricism, allied to a
sinuous vocal quality.”
– Classical Source

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe is op weg om een van de boeiendste en origineelste van haar generatie te worden. Met haar expressieve, lyrische en intense uitvoeringen weet ze haar publiek te betoveren.

Zij was eerder BBC Radio 3 New Generation Artist en won talrijke internationale wedstrijden. Haar overwinning tijdens de ARD Internationale Muziekwedstrijd in München in 2012 was een beslissende stap naar internationale erkenning. In 2018 won zij een Borletti-Buitoni Trust Award en in 2020 een Opus Klassik Award.

Zij trad op met talrijke orkesten, onder meer met het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het SWR Symphonieorchester Stuttgart, het Münchener Kammerorchester, het Wiener Kammerorchester, het Mozarteum Orchester Salzburg, Brussels Philharmonic, het Antwerp Symphony Orchestra, het Swedish Chamber Orchestra, het Royal Liverpool Philharmonic, en met de symfonische en filharmonische orkesten van de BBC. Zij trad op met befaamde dirigenten zoals Andrew Manze, Joshua Weilerstein, James MacMillan, Rafael Payare, Clemens Schuldt, Markus Stenz, Hartmut Haenchen, Otto Tausk, Marta Gardolińska, Edo de Waart en Dirk Brossé.

Annelien speelde op prestigieuze podia waaronder de Tonhalle Zürich, de Berliner Philharmonie, het Konzerthaus Berlin, het Konzerthaus Wien, Wigmore Hall, BOZAR Brussel, de Philharmonie Luxembourg, het Concertgebouw Amsterdam, de Doelen Rotterdam, het Muziekgebouw Eindhoven, de Rudolfinum Concert Hall Praag en het Palace of Arts Budapest. Zij is regelmatig te gast op internationale muziekfestivals zoals het Lucerne Festival, de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, het Schleswig-Holstein Musik Festival, de Kissinger Sommer, het Cheltenham Festival, het West Cork Chamber Music Festival en het Festival Radio France Montpellier.

In 2017 debuteerde Annelien in de BBC Proms in Cadogan Hall en in 2018 filmde de BBC televisie haar uitvoering van het klarinetconcerto van Mozart met het BBC Scottish Symphony Orchestra en dirigent Thomas Dausgaard op de BBC Proms in de Royal Albert Hall.

Annelien Van Wauwe maakt exclusief opnames voor het label Pentatone. Haar eerste album voor Pentatone ‘Belle époque’ met het Orchestre National de Lille onder leiding van dirigent Alexandre Bloch, kwam er in 2019. In de lente van 2022 werd haar laatste album FLOW met de NDR Radiophilharmonie Hannover o.l.v. Andrew Manze uitgebracht. Onder haar vroegere opnames vinden we een cd met muziek van Weinberg en Prokofiev, die in 2015 door Genuin Classics werd uitgebracht, met Lucas Blondeel aan de piano. Het album kreeg lovende kritieken en bezorgde Annelien een Klara Award voor jong talent van het jaar.

Annelien is oprichtster van het 12-koppige Brusselse kamermuziekensemble CAROUSEL, dat ontstond in 2018. In 2021 richtte ze het houtblaaskwintet BREEZE op. Andere kamermuziekpartners zijn Pavel Kolesnikov, Cédric Tiberghien, Severin von Eckardstein, Victor Julien-Laferrière, Amihai Grosz, Tabea Zimmermann, het Quatuor Danel, het Schumann Quartet, het Aris Quartet en het Amatis Trio. Annelien’s aanstekelijke passie voor nieuwe muziek inspireerde enkele componisten om voor haar muziek te schrijven. In 2017 droeg Manfred Trojahn zijn Sonata V aan haar op. Annelien beoefent zeer intensief yoga, wat haar klarinetspel sterk beïnvloedt en uiteindelijk leidde tot een compositieopdracht voor Wim Henderickx. Het nieuwe muziekstuk SUTRA gaat over ademhaling en meditatie. Het wordt gerealiseerd in opdracht van BBC Radio 3 en de Borletti- Buitoni Trust. SUTRA ging eind maart 2021 in première met het BBC Scottish Symphony Orchestra o.l.v. Martyn Brabbins. Het werk werd in 2021, samen met het klarinetconcerto van Mozart met de NDR Radiophilharmonie o.l.v. Andrew Manze, voor het label Pentatone opgenomen en kwam onder de naam ‘FLOW’ in maart 2022 op de markt.

Annelien studeerde bij Sabine Meyer in Lübeck, bij Pascal Moragues in Parijs, bij Alessandro Carbonare in Rome, bij Wenzel Fuchs en Ralf Forster in Berlijn. Zij volgde masterclasses bij Yehuda Gilad. Annelien heeft diepe voeling met oude muziek en studeerde historische klarinet bij Eric
Hoeprich en Ernst Schlader.

Zij geeft regelmatig masterclasses en is hoofddocent klarinet in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

www.annelienvanwauwe.com
www.carousel-ensemble.com
www.breeze-winds.com