Cloostermans Classix logo

In 2019 organiseerde 1K Cycling voor het eerst een klassiek concert met Annelien Van Wauwe als topklarinettiste. Anneliens papa Patrick overleed op 2 juli aan kanker en het was zijn wens om jaarlijks een klassiek concert te organiseren. Vanaf 2020 krijgt ons concert de naam Cloostermans Classix. Immers dankzij de familie Cloostermans kunnen we dit event organiseren.

Het Brusselse kamermuziekensemble CAROUSEL brengt elf uitmuntende jonge musici met zes Europese nationaliteiten samen om kamermuziek van een uiterst hoog artistiek niveau te brengen. Het ensemble biedt een open en creatieve benadering aan van zowel het bekende repertoire alsook hedendaagse composities.

De programmatie van CAROUSEL is flexibel en dynamisch en haar bezetting kan variëren van trio tot octet.

‘Carousel’ cirkelt rond de stichtende leden klarinettiste Annelien Van Wauwe en violist Samuel Nemtanu. Het is CAROUSEL’s wens om een hechte band tussen hun leden te vormen en hun publiek dichter bij het kernidee van het ensemble te brengen: mensen dichter bij elkaar brengen door middel van een universele, muzikale taal die culturele en artistieke grenzen kan laten verdwijnen.

Laat je meenemen op een levendige, enthousiaste en vrolijke CAROUSELrit!

Bezoek de website

Carousel foto

Praktische info

 • Zaterdag 3 oktober om 20U
 • Waar? Heilig-Hartkerk, Zouavenstraat 14, 9220 Hamme met dank aan de kerkraad
 • Ticketprijs: 22 euro
 • Veiligheidsmaatregelen Corona:
  • Maximum 150 concertbezoekers in een kerk met een capaciteit van 600 mensen.
  • 1,5 meter afstand is gegarandeerd. Gezien de capaciteit is het mogelijk om binnen 1 bubbel samen te zitten.
  • Mondmaskers zijn verplicht en handgel zal voorzien worden

Reserveer uw tickets

Programmatie

Franz Schubert (1797 – 1828) Octet in F Groot D.803
(gelieve niet te applaudisseren tussen de delen)

 1. Adagio – Allegro – Più allegro
 2. Adagio
 3. Allegro vivace – Trio – Allegro vivace
 4. Andante – variations. Un poco più mosso – Più lento
 5. Allegretto – Trio – Menuetto – Coda
 6. Andante molto – Allegro – Andante molto – Allegro molto

De Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe is één van de boeiendste en origineelste klarinettistes van haar generatie. Met haar expressieve, lyrische en eerlijke uitvoeringen weet ze haar publiek te betoveren.

Zij was BBC Radio 3 New Generation Artist en won talrijke internationale wedstrijden. Haar overwinning op de ARD Internationale Muziekwedstrijd in München in 2012 was een beslissende stap naar internationale erkenning. In 2018 won Annelien de Borletti-Buitoni Trust Award.

Annelien is regelmatig te gast als soliste bij gerenommeerde symfonische orkesten en festivals. In 2017 maakte Annelien haar debuut tijdens de BBC Proms in Cadogan Hall en in 2018 filmde BBC4 haar uitvoering van het klarinetconcerto van Mozart met het BBC Scottish Symphony Orchestra o.l.v. dirigent Thomas Dausgaard tijdens de BBC Prom in de Royal Albert Hall.

Annelien is mede-oprichtster van het Brusselse kamermuziekensemble CAROUSEL, dat in 2018 ontstond. Het ensemble bestaat uit elf uitzonderlijke internationale musici. Zij brengen zowel bestaande als nieuwe kamermuziek op het hoogste niveau.

Zij geeft regelmatig masterclasses en is hoofddocente klarinet aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Musical Arts Madrid.

In 2020 won Annelien met haar album ‘belle époque’ (Pentatone) ‘de Oscar van de klassieke muziek’: de gerenommeerde Duitse Opus Klassik prijs.

Bezoek de website